Witamy na forum
Oto nowy domek dla Triopsów australijskich ( Aquazaurów) na które czekam...
Podaję zdjęcia, jutro podam też wymiary Fauna Boxu, bo dzisiaj już nie mam czasu:
Podświetlenie zamontowałem sam
- 5 diod ultrafioletowych ( doskonałe do hodowli skorupiaków)- zestaw z allegra + zasilacz
- podłoże: piasek akwariowy
- tło w tylnej części faunaboxu
Oto fotki:
Po otrzymaniu zwierząt dodam też nowe zdjęcia
Dzięki, najdłużej męczyłem się z zamontowaniem oświetlenia... dzisiaj może dokupię jeszcze jakieś roślinki...
Podaję wymiary Fauna box-u:
dł. 20cm, szer. 13cm, wys.15cm - cały pojemnik ma zaokrąglone rogi, więc miejsca nie powinno im zabraknąć...
Powiem ci że to wystarczy na tamtej stronce co adresu zapomniałem własnie gościu wszystko opisywał po stopniu i foty dawał jak zakładał własnie zbiornik. Dał tylko większy kamien i reszta sam piasek ładnie to wyglądało jak 350 mln lat heh znajdę tą stronke i ci pokaże.
Podaję wymiary Fauna box-u:
dł. 20cm, szer. 13cm, wys.15cm - cały pojemnik ma zaokrąglone rogi, więc miejsca nie powinno im zabraknąć...
O wymagania się nie martwię, ale o pożywienie dla larw... i oczyszczanie wody, a roślinka bądź, co bądź powinna dać sobie radę...
Planuję jeszcze przy samej hodowli włożyć tam kilka, obrośniętych glonami kamieni, z akwarium od żółwi...
A i link też możesz podać
Danek napisał:
Ok bedą miały fajnie,a co larwy muszą zjadac bo nie pamiętam ?
Nie, one nie jedzą larw. Mówiąc " larwy", miałem na myśli, świeżo wyklute Triopsy- są niemal mikroskopijnych rozmiarów... no ale jeść, przecież muszą...
Dodaję kolejne zdjęcia, ze względu na kupno roślinek ( niestety nie znam gatunków - sprzedawca sam nie znał...
Zdjąłem tylne tło, bo uznałem je teraz za niepotrzebne...
Wciąż czekam na paczkę z cystami...
oto fotki:
Ładny faunabox tylko Garsa wiesz co mi nie pasuje ? te doniczki,w których są roślinki gdybyś dodał w tych miejscach więcej pisaku mógłbyś posadzić je w samym piasku i wyglądało by to bardziej naturalnie,choć niewiem czy piasek by utrzymał korzenie,ale to zależy jak komu się podoba ja osobiście w aqwa mam posadzone w podłożu.
Ostatnio edytowany przez Danek (2009-08-06 06:13:40)
Eee, pokój mam duży... A poza tym żółwie, które widziałaś na zdjęciach są w innym pokoju- w gościnnym. Mało tego, mój tata chce jeszcze dokupić osobne akwarium z rybami...
A i do Danka: Też myślałem nad usunięciem doniczek, mało tego, kiedy ostatni raz kupowałem roślinki akwariowe, nie sprzedawali ich jeszcze w doniczkach. Ale piasku już i tak jest dość, nie chcę ograniczać im miejsca, fauna box za duży nie jest. A żeby przykryć w pełni korzenie, musiał bym nasypać piasku do połowy głębokości...